Een elitaire camping

The Fanghetto Reporter

De ouders van Alma Mathijsen belandden dertig jaar geleden via Fanghetto in Bussare. In haar jongste roman, Bewaar de zomer, speelt de streek een hoofdrol. Een voorpublicatie.

‘Er zijn hier best veel Nederlanders.’
De jongen tikte net de twee meter aan, had hoogblond haar en was eerder die dag een berg op gereden op zijn zelf meegebrachte wielrenfiets.
‘Vind je dat niet raar?’
Hij was de gloednieuwe vriend van een van mijn beste vriendinnen, en ik wilde nu al de pasta van zijn bord slaan. Ik werd altijd defensief als mensen over het aantal Nederlanders in de regio begonnen, ik deed mijn uiterste best mezelf in te houden.
‘Nee, mijn ouders kwamen dertig jaar geleden mee met een vriend en sindsdien zijn ze altijd teruggekomen, ze brachten mijn oom mee en die bleef ook. Net als de beste vriend van mijn ouders, en die nam ook weer vrienden…

View original post 551 woorden meer

Over maritamathijsen

Als emeritus hoogleraar ben ik verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Zie voor mijn publicaties op de website van de universiteit. Colleges geef ik nog in het buitenland en voor de HOVO (VU) en de Illustere School (UvA). Januari 2018 verscheen mijn biografie van Jacob van Lennep. Hij werd zeer goed ontvangen en genomineerd voor de Biografieprijs en de Geschiedenisprijs.

Een Reactie op “Een elitaire camping”

  1. Marianne Heemskerk zegt :

    Hallo Marita, dat is wonderlijk om te lezen over het plaatsje Bossare in Italie, vrienden van mij hebben daar een huis in de vallei, Carry van Lakerveld en Maurits Herben, ik ben er een keer op bezoek geweest en er waren inderdaad veel Nederlanders….ik was daar mischien een week, eind mei, 1994 of 1995!
    Maurits is inmiddels overleden een paar jaar geleden en Carry heeft Alzheimer/demtie dus het huis is nu van hun dochter Mijam Herben.
    Het is een kleine wereld! Jij kende Carry waarschijnlijk ook, wij hebben elkaar een keer ontmoet naar aanleiding van het boek over Jacob van Lennep en een dageurrotype die ik via jou uiteindelijk aan het Rijksmuseum geschonken heb, via mijn zoon, Niall.
    Met hartelijke groet, Marianne Heemskerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: